Skupno število ogledov strani

četrtek, 29. september 2016

CŠOD Cerkno - predstavitev

CŠOD CERKNO leži na severnem Primorskem (Cerkljanska regija). Šteje 1680 prebivalcev in leži na  324 m nadmorke višine. V občini živi 5055 prebivalcev. Prvič je omenjena v pisnih virih v drugi polovici 11. stoletja.  Najvišji vrh Porezen (1630 m). V Cerkljanski regiji je precej znamenitosti, in sicer: 
- Arheološki park Divje babe, 
- Partizanska bolnica Franja je rekonstruiran spomenik nepremične kulturne dediščine iz časa 2. svetovne vojne in hkrati simbol boja, humanosti in junaštva Slovencev, ki so se skupaj z drugimi svobodomiselnimi narodi zoperstavili fašizmu in nacizmu.


jama aragonitnih ježkov, 

Cerkljanski muzej - Izvaja delavnico  in sicer z naslovom  PUST JE KRIV! Gre za pripoved o cerkljanskih laufarjih, ki traja okoli ene ure.  Otroci bodo spoznali stare šege in navade, odkrivanje kulturne raznolikosti, predpustni čas. Sobe v CŠOD Cerkno so poimenovane po laufarskih likih.

domačija Franceta Bevka …


CŠOD Cerkno ima zelo dobre bivalne pogoje: 62 ležišč v obnovljeni stavbi, Večnamenski center Cerkno, sobe s kopalnico in WC- jem, jedilnico, učilnico, igralnico, bližina osnovne šole Cerkno, športno dvorano, športna igrišča...Torej, CŠOD Cerkno, vabi in mi prihajamooooooo!
Ni komentarjev:

Objavite komentar